4 Ekim 2017 Çarşamba

Spor takımlarına destek


Spor takımlarına destek

Kapaklı Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıda 13 gündem görüşüldü. Toplantıda gündem dışı söze alan AK Partili Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Sitespor ve Kapaklı Spor’un maddi açıdan yetersiz kaldıklarını belirterek, Büyükşehir Beldiyesi’nin destek vermesi gerektiğini belirtti.

Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan ilk oturum yoklama ile başladı. Ardından Saygı Duruşunda bulunuldu. Gündeme geçilmeden önce AK Partili Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Kapaklı’nın spor kulüpleri Sitespor ve Kapaklı Spor’un maddi açıdan yetersiz kaldıklarını, Büyükşehir’den aldıkları katkıların kesilmesinin onları olumsuz yönde etkilendiğini ve Büyükşehirden alınan yardımların tekrardan devam etmesini gerektiği önerisinde bulundu. Ardından da Kapaklı Belediyesinin geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yapılan çalıştayda neler talep edildiğinin bilgilerinin varsa kamuoyuyla paylaşılmasını, devlet yatırımlarının bölgeye gelmesi adına birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi arzu ettiklerini söyledi.   Ardından da gündem maddelerine geçildi. İlk olarak 2018 mali yılı performans programı müzakeresi görüşülüp 22 Eylül 2017 tarihi 356 nolu encümen kararıyla Plan ve Bütçe komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. 2018 mali yılı gelir gider bütçesinin mahali idareler bütçe ve muhasebe yönetmeliğinin 27. Maddesine göre plan bütçe komisyonuna havalesi oy birliğiyle gerçekleşti.  2018 mali yılı gelir tarifesinin 18. Maddenin f fıkrası belediye gelirleri konunun görüşülmesi tarife komisyonuna havalesi oy birliğiyle onaylandı. 18 Eylül 2017 tarihli 1809 sayılı Uzunhacı Mahallesi No:38/A adresinin içkili yer bölgesine alınması konusu imar komisyonuna havale edildi. Kapaklı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 19 Eylül 2017 tarih 945 sayılı yazıda 1241 ada 27 nolu parsel tamamı 599,84 metrekare arsada bulunan 3,18 metrekare belediye hissesinin hissedarının hissesi oranında 1,59 metrekare satışının yapılması, Kapaklı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 19 Eylül 2017 tarih 946 sayılı yazıda 1241 ada 27 nolu parsel tamamı 599,84 metrekare arsada bulunan 3,18 metrekarelik belediye hissesinin hissedarının hissesi oranında 1,59 metrekarelik satışının yapılması konusunun görüşülmesi imar komisyonuna havalesi oy birliği ile gerçekleşti. Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığının 22 Eylül 2017 tarih ve 2017/238 sayılı yetkilendirme konusunda söz hakkı alan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı ve meclis üyesi Salih Bezgin yönetim kurulunda kendi verdikleri liste ile oylanmasını istediğini söyledi. Fakat oy çokluğu sağlanamadığından İrfan Mandalı’nın belirlemiş olduğu liste oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile asil olarak İrfan Mandalı, Halil İbrahim Erkan, Sami İkizler, Bülent Eres, Nalan Çolak olarak, yedek liste ise Muzaffer Yıldıran, Adem Sekmen Yılmaz Saç, Mustafa Serat ve Turan Çakan olarak belirlendi.

ŞEHİDİMİZİN ADI VERİLECEK Belediye Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 25 Eylül 2017 tarih ve 167 sayılı ödüllendirme konulu yazı oy birliği ile onaylandı. Belediye İnsan Kaynakları ve eğitim müdürlüğü tarafından sunulan 25 Eylül 2017 tarih 919 sayılı boş kadro değişikliği konusunun yazısı oy birliği ile onaylandı.  Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 25 Eylül 2017 tarih 1006 sayılı doğalgaz hattı konulu yazısının görüşülmesi dilekçesi oy birliği ile kabul edildi. İmar Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi, Atatürk Mahallesi 1297 nolu ada 5 nolu parsel tamamı 400 metrekarelik belediye hissesinin hissesine düşen 3,85 metrekarelik belediye hissesinin satılmasının hususunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Mahallesi 252 ada 53 nolu parsel tamamı 300 metrekare arsa bulunan belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda şehit Jandarma Hasan Hüseyin Aydoğdu adının bir parka verilmesi görüşüldü. Talep gereğini yapılması için İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Meclisin 2. Oturumu Cuma günü saat 16.00’da gerçekleşecek.

Önceki konu
sonraki konu

0 yorum:

Tüm Hakları www.kapakli.tv.tr sitesine aittir. İzinsiz alıntı yapılamaz kopyalanması suçtur.
2016-2019

Ana Sayfa | Kaynak Gösterme | Site Kullanımı | Sorumluluk | İletişim